Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Opendag Brandweer

16 september 2023 @ 10:00 - 16:00

Kom op zaterdag 14 september naar de jaarlijkse open dag van Brandweer Zaanstreek-Waterland op de brandweerkazerne in Purmerend. Tussen 10:00 en 16:00 uur ben je van harte welkom voor een dag vol leuke en spannende activiteiten.

De open dag belooft een geweldige ervaring te worden, met een mix van spannende demonstraties, voorlichting en activiteiten speciaal voor kinderen. Neem een ritje in een brandweerauto, test je hoogtevrees in de korf van een hoogwerker, communiceer met een duiker in een duiktank of ontdek wat te doen bij brand met behulp van onze VR (virtual reality) ervaring. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele activiteiten die op de open dag worden georganiseerd. Diverse hulpdiensten zullen live demonstraties geven, maar om te ontdekken wat ze precies gaan laten zien, moet je de open dag zelf bijwonen.

Voor kinderen worden speciale activiteiten aangeboden, zoals waterspelletjes. Door deel te nemen aan deze activiteiten kunnen ze hun brandweerdiploma behalen, en als beloning ontvangen ze een lekker ijsje. Daarna kunnen ze zich uitleven op het speciale Brandweer-springkussen.

Als je de open dag wilt bezoeken, raden we aan zoveel mogelijk met de fiets, het openbaar vervoer of lopend te komen. Er is namelijk een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar rondom de kazerne. De weg bij de Broekerhof zal afgezet worden met dranghekken, maar bestemmingsverkeer heeft wel toegang tot de weg. Bewoners worden op de hoogte gebracht via een brief.

Mis deze fantastische open dag van Brandweer Zaanstreek-Waterland niet en geniet van een dag vol plezier, spanning en leerzame ervaringen. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op de brandweerkazerne in Purmerend!

Gegevens

Datum:
16 september 2023
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

Brandweer